söndag 27 september 2009

MirandaSings


För er som inte vet vem hon är så har hon blivit en stor sensation via YouTube där hon lägger upp sina sånglektioner och allmänna tips på hur man ska göra för att lyckas i musikalvärlden. Hon ger sånglektioner där hon uppmuntrar folk att sjunga från sina axlar och inte från magen, och att det är viktigt att värma upp i minst tre timmar innan man uppträder inför folk, annars kan man ju skada sin röst!

Miranda är egentligen en karaktär skapad och spelad av Colleen Ballinger från Kalifornien, USA. Hon slog igenom via YouTube med sin akt och får många kommentarer för varje video, och eftersom att hon gör hela akten som om hon faktiskt vore denna Miranda, en ung, naiv 22åring som tror att hon har talang men gör allting tvärt emot vad man egentligen borde, så är det många som köper det och lämnar kommentarer om hur dålig hon är. Miranda vet dock att dessa människor endast är avundsjuka och har ingen poäng i det dem säger. Hon säger ofta i sina videor åt dessa människor; "Haters back off!"

Jag var i London i måndags på the Freedom Basement Club, som ligger i hjärtat av Soho, för deras Kinky Kabaret event. Jag var främst där för att se Bloomfield Avenue, ett band med skådespelare från London produktionen av Jersey Boys, som var där som öppningsakt. Det var även andra uppträdanden under kvällen, men huvudartisten för eventet var just Miranda. Jag är inget stort fan av henne och jag tycker att hennes humor är lite enformig, men jag måste säga att jag verkligen njöt av showen. Som gästartister hade hon både Leanne Jones och Liam Tamne (båda från Hairspray).

Under första delen av föreställningen sjöng hon en duett med Leanne Jones tills hon blev tvungen att avbryta showen för att Leanne inte sjöng på rätt sätt. Miranda kunde dock bara hjälpa henne tills viss del, eftersom att det är svårt att lära någon som helt enkelt inte har talangen som behövs. Miranda visade även upp sina kunskaper när det kom till mode och catwalk. Senare tog hon frågor från publiken. Hon fick bland annat frågan varför hennes ögonbryn rör sig så konstigt, vartpå hon svarade att hon var expressive, och att det är något som är viktigt för att kunna uttrycka känslor. Hon fick massor av underliga frågor och hon hade svar på dem alla. Hon förklarade att hon kunde sjunga på vilket språk som helst. Hon sjöng en låt på spanska eftersom att hon nyligen varit i Mexico, och för att bevisa att hon kunde franska sjöng hon voulez vous coucher avec moi ce soir.

I andra delen av föreställningen läste hon bland annat upp meddelanden hon fått från så kallade haters. Sedan visade hon just upp sina skådespelartalanger. Hon förklarade att det svåraste man kan göra som skådespelare är en dödsscen. För att bevisa hur bra hon var så tog hon hjälp av Liam Tamne och tillsammans sjöng de Little fall of rain från Les Misérables, Miranda spelade Eponine och Liam spelade Marius. Denna dödsscen var bland det roligaste jag sett. Det här klippet är inte från den föreställningen jag såg (det här är från när hon uppträdde i San Francisco) , men jag tyckte att ni borde se det:Hela uppträdandet avslutades med Leanne Jones, Liam Tamne och Miranda som sjöng You Can't Stop The Beat från Hairspray;
Jag hade en jättetrevlig kväll och om en månad åker jag tillbaka till London för att se Bloomfield Avenue som uppträder på Madame Jojo's i Soho den 26e oktober. Längtar!

Hoppas att ni har det bra, och förlåt för det långa uppehållet!
Fler inlägg är påväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar