tisdag 26 maj 2009

Musikal Twitter

Jag älskar bloggar. De är ett mycket bra sätt att få ut, inte bara information utan även egna åsikter och upplevelser. Men ibland går nyheter lite för fort för att jag ska kunna ha tid att skriva ett 1000 ord inlägg (jag själv tycker att ett blogginlägg med bara någon enstaka rad är rätt så meningslöst). Jag vill kunna få ut mer nyheter och få ut dem snabbare till er. Då kom jag på den briljanta idén, en hemsida som Metro har kallat "ett fenomen". Om det är ett fenomen här i Sverige tvivlar jag på, men det är väldigt praktiskt för sådana här saker.

Twitter. Jag vet inte hur populärt det är bland de svenska folket att twittra då få utav mina svenska vänner ens har det. Men det är ett praktiskt sätt för mig att få ut mer information, snabbare. Jag älskar att blogga och kommer fortfarande att göra det, men när det kommer till rena, korta nyheter så kommer jag att lägga upp de på min nya twittersida som endast kommer att tillägnas musikaler.

Jag håller mig ofta väldigt uppdaterad och lovar att hålla Twittersidan lika så. Jag kommer att twittra så fort jag hör det minsta rykte eller viskning och känner jag att jag har mer att säga än de 160 bokstäver Twitter tillåter så kommer att nytt blogginlägg inom kort.

Ni som har Twitter är välkomna att följa mina musikaluppdateringar på http://www.twitter.com/MusikalTeater. Sedan har jag även lagt in en gadget här på bloggen till höger, över arkivet där ni kan läsa de 5 senaste twittren.


Hoppas att ni alla har det bra nu när sommmaren är här! I min snara framtid ska jag än en gång till GöteborgsOperan där jag och nägra vänner till mig ska se Romeo & Julia, ser mycket fram emot det. Men något som jag ser ännu mer fram emot sker om lite mer än två veckor då jag än en gång flyger över till den underbara staden London. Åker dit för att studera en vecka, men kommer förhoppningsvis även att ha tid att se lite musikaler.

Går allt som planerat så kommer jag även i år att gå på gratismusikalfestivalen West End Live på Leicester Sq den 20e juni. Var där förra året och älskade det. Det var ett mycket bra sätt att få se vad West End har att bjuda på för tillfället. I år på programmet finns bland annat Avenue Q, La Cage Aux Folles, Chicago, Dirty Dancing, Jersey Boys, Shout!, Stomp, Thriller Live, We Will Rock You, Wicked och nyöppnade Sister Act.


3 kommentarer:

 1. Då kanske vi ses på West End Live :-) Ska bli kul. Va där för två år sedan. Bra idé med Twitter.

  SvaraRadera
 2. Vore trevligt :)

  Det här är det 5e året de håller West End Live, va? Hörde att de första åren kom vissa skådespelare från några musikaler och sjöng, medans nu kommer de största musikalerna i kostymer och allt och uppträder.
  När jag var där förra året gick till och med orcher (från Lord of the Rings the Musical) runt i publiken. Jättetrevlig stämning. Ser verkligen fram emot att gå i år igen!

  SvaraRadera
 3. Briljant! haha, det kommer väl en tid när även jag ser över vad twitter egentligen är, och blir intresserad av det. Men just nu är det inget som lockar mig särskilt mycket. ;)

  SvaraRadera