söndag 14 december 2008

Introduction : Overture/Prologue

Jag har funderat ett bra tag nu på att starta en blogg. Men jag har delvis haft det fullt upp, men har även haft problem att ta mig tid att göra det. Nu sitter jag hemma utan internet, utan mycket att göra, så jag har fått slut på ursäkter till att inte göra det längre.

Mitt namn är Sandra och vad den här bloggen kommer ha som tema är min stora kärlek - Musikal Teater! Här kommer jag skriva om mina upplevelser inom denna fantastiska konstform. Musikal Teater har varit mitt största intresse ett bra tag nu, och min preferens ligger i West End (Londons teaterdistrikt), och gärna moderna verk även om jag även älskar klassiker. Jag uppträder själv inte utan är för tillfället endast ett dedicerat fan. En dag hoppas jag att kunna jobba bakom kulisserna på en teater, men vi får se vad framtiden för med sig.

Jag vet inte om det bara är jag, men det känns ofta som att teater inte har en plats i det svenska samhället längre. Som att ett besök på någon av landets teatrar tillhör socioteten och är inte det första man kommer att tänka på att göra när man funderar på att gå ut och ha en trevlig kväll. Jag minns den gången då en bekant till mig frågade vad jag hade som intresse och som eventuell framtidsplan och jag svarade "Musikal Teater". Svaret jag fick av honom var en fråga ifall det fortfarande existerade.

Jag tycker det är tråkigt att teater inte får den platsen den förtjärnar att ha. Film är nog en av orsakerna som får personer att ta sig från teatern till biosalongen. Jag är en stor filmnörd och tycker väldigt mycket om det, men jag måste erkänna att det inte finns mycket som slår att sitta inne i en vacker byggnad och se talangfulla skådespelare uppträda på scenen, med en levande orkester, att få se rekvisitan och ljussättningen, att själv kunna välja vad man vill fokusera på och att se kreaktiviteten flöda på scenen. Det är så levande!

Vad jag vill göra med den här bloggen är att dela mitt största intresse med er och, så gott som jag kan, sprida denna fantastiska kultur vidare. För just nu känner jag mig väldigt ensam om att vara så passionerad när det kommer till teater, och framförallt musikal teater (utan att själv vara inne i branchen då). Finns det fler musikal fantaster som mig där ute? Det hoppas jag, och jag hoppas att ni kommer att tycka om min blogg (Det här är mitt första försök på en publicerad blogg.) och att ni kommer att fortsätta att läsa och sprida den vidare.

God Jul och Gott Nytt År!

2 kommentarer:

  1. Hej Sandra!
    Just want to wish you good luck med bloggen:D

    (håller med om att teater/musikal på en "levande scen" är en helt annan känsla, kontrasten mellan det och en duk där allt är bestämt på förhand går inte att beskriva med ord.)

    SvaraRadera
  2. Vilken strålande idé! Jag älskar musikaler, och jag hoppas du håller denna blogg vid liv för den vore spännande att få följa! Lycka till med skrivandet.

    SvaraRadera